IKM-trainingen

 

IKM-trainingen en ICOVet

In opdracht van ZuivelNL organiseert ICOVet de basisopleiding voor Integraal Koe Management (IKM) en de jaarlijkse terugkomdagen voor IKM-dierenartsen.

Organisatie 
Basistrainingen starten meerdere malen per jaar bij. Hiervoor zijn meerdere aanmeldingen per regio benodigd. ICOVet stelt een groep samen met een vaste IKM-trainer. In overleg worden de data bepaald. De locatie is steeds op een ander rundveebedrijf, gekozen door één van de deelnemers. Bij de indeling van de groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de verschillende regio’s. Het is verplicht aan minimaal zes bijeenkomsten deel te nemen om je IKM-certificaat te behalen. 

De IKM groepen maken gebruik van een online groepspagina van ICOVet. Dit is een besloten pagina waarin je een overzicht vindt van de agenda van de groep en je bestanden kunt uitwisselen.

Terugkomdagen
Voor het behoud van het IKM-certificaat volg je jaarlijks een IKM-terugkomdag. Deze worden zoveel mogelijk in dezelfde samenstelling georganiseerd. Deze kosten zijn niet in het bedrag van de basistraining inbegrepen.

Programma
Tijdens de training leer je: 

  • Een volledige data-, dier- en bedrijfsinspectie maken,
  • De integratie van bedrijfsdoelstellingen in de uiteindelijke adviezen door te voeren,
  • Het maken van een KoeKompas,
  • Communicatie met de veehouder.

Recente evaluatie heeft geleid tot een nieuw interactief programma dat beter aansluit bij de behoeften en wensen van de deelnemers. Zo zijn fysieke bezoeken aan melkveebedrijven dit jaar weer mogelijk, de groepen prikken hun eigen data en de beoordeling van de Koekompas verslagen is minder intensief. 

Accreditatie 
De basistraining en terugkomdagen zijn geaccrediteerd.  

Kosten
De kosten voor de IKM-basistraining KoeKompas bedragen €2.316,34 (excl. btw) per deelnemer, waarvan €120 voor ICOVet. De factuur wordt verstuurd na de groepvorming. Deze dient vooraf betaald te worden. 

De kosten voor de terugkomdag bedragen €422,33 (excl. BTW) per deelnemer, waarvan €100 voor ICOvet).

Inschrijven
Wil je je ontwikkelen tot IKM-gecertificeerd dierenarts? Klik hier om je in te schrijven.  

KoeKompas, KoeMonitor en ZuivelNL
KoeKompas is een managementsysteem dat de diergezondheid, het dierenwelzijn en de mogelijke risico’s op het melkveebedrijf in kaart brengt. KoeKompas is onderdeel van KoeMonitor waarmee melkveehouders en zuivelondernemingen kunnen aantonen dat zij voldoen aan EU-wetgeving. ZuivelNL - Ketenorganisatie van de zuivelsector stelt KoeMonitor beschikbaar aan zuivelondernemingen en melkveehouders.

Meer informatie?
Vragen of meer informatie over IKM-training? Contact opnemen met ICOVet kan per mail of telefonisch, mail: ikm@icovet.nl, tel: 088 - 032 18 80 (werkdagen van 9 tot 12 uur).

 

 

 


Contact 

Telefonisch: 
088 - 032 18 80
Iedere werkdag van 9 tot 12 uur

 

 

Adres:
Dactari Dierenartsencoöperatie - ICOVet
Beversestraat 23
5431 SL Cuijk

ICOVet is onderdeel van Dactari Dierenartsencoöperatie.

 
 
 

 

Cookie-instellingen