Voor dierenartsen, groepen en organisaties

Voor dierenartsen, groepen en organisaties

ICOVet faciliteert dierenartsen, nascholingsgroepen en organisaties bij het organiseren van inspirerende nascholingen.

Voor dierenartsen

ICOVet helpt dierenartsen op weg die willen starten met Intercollegiaal Overleg (IOD) door het vormen en opstarten van nieuwe intercollegiaal overleg groepen (IOD-groepen) en het organiseren van regionale Open IOD-bijeenkomsten.

Daarnaast organiseren we voor rundveedierenartsen, paardenartsen en gezelschapsdierenartsen twee keer per jaar een Thema-avond.
Tijdens de thema-avonden wordt er door specialisten een interactieve lezing gegeven over een aansprekend onderwerp. 
De thema-avonden zijn het startschot voor de nieuwe themaprogramma's voor IOD.

Voor nascholingsgroepen

Er zijn verschillende soorten nascholingsgroepen:
  • Intercollegiaal Overleg Dierenarts (IOD) groepen
  • Leerlijngroepen
Het verschil tussen beide groepen is het soort nascholingen wat ze organiseren en de samenstelling van de groep.  Lees meer over de verschillende soorten groepen>>

Bij het organiseren van een inspirerende, leerzame nascholing neemt de organisatie en accreditatie vaak (te)veel tijd in beslag.
ICOVet heeft daarom verschillende hulpmiddelen ontwikkeld die IOD-groepen en Leerlijngroepen kunnen ondersteunen, zoals:
  Voor groepen, praktijken of organisaties die aan de slag willen met intercollegiaal overleg of een keer willen ervaren wat IOD nu precies is, bieden we daarnaast 'Startbijeenkomsten IOD-Casu├»stiek' en 'IOD-Snacks'.

Heeft u een IOD-groep maar wilt u de begeleiding niet zelf doen? Dan zorgen we voor een IOD-begeleider die past bij de wensen van uw groep.
 

Voor organisaties en bedrijven

ICOVet ondersteunt organisaties zoals Boehringer Ingelheim en de Stichting Geborgde Dierenarts bij de organisatie en accreditatie van groepsnascholing.
Daarnaast helpen we organisaties door middel van maatwerk met het starten met IOD.
Wilt u met uw organisatie ook worden ontzorgt in alle rompslomp bij het organiseren van een nascholing of wilt u IOD in uw bedrijf opstarten?
Lees meer over wat we voor u kunnen doen >>.